Online shopping nije bauk!

Online shopping je kroz različite forme u Hrvatskoj dostupan već nekoliko godina. Domaći web shopovi su masivno počeli nicati 2010. a kupovina i naručivanje putem interneta je polako postajalo sve jednostavnije, a samim tim i poželjnije. Uostalom, zašto trošiti gorivo i svoje dragocjeno vrijeme u potrazi za nečim što može biti vaše u samo nekoliko klikova mišem. Jedan od pozitivnih stvari koje su domaći web shopovi prepoznali je, izrazimo se tako, određena paranoja korisnika prilikom kartičnog plaćanja. Što nije ni čudo, naši ljudi vole i cijene keš i tako preferiraju plaćati. Stoga je za svaku pohvalu što velika većina online shopova i dalje nudi mogućnost plaćanja putem virmana ili čak plaćanja pouzećem. Ali ovakav vid transakcije nije tako jednostavan kad su u pitanju strani online shopovi, eBay, Amazon, AliExpress, Steam i mnogi drugi. I ovdje na scenu nastupa esencijalni faktor koji morate imati ukoliko želite kupovati online. A to je čuveni PayPal.

PayPal – početni korak za uspješan online shopping

PayPal je u punoj snazi postao dostupan građanima Hrvatske početkom 2011. godine. I prije toga datuma su bila omogućena plaćanja putem ovoga servisa, a nakon 2011. i primanje uplata na vaš PayPal račun. U tim ranim danima, jedna od najvećih prepreka prilikom korištenja PayPala je bila u tome što je servis primao samo jako mali broj kartica. Situacija je danas ipak puno bolja iako i dalje nije idealna, a vašu karticu možete provjeriti na ovom linku.

Ono što PayPal čini privlačnim za online plaćanja je u tome što on nastupa kao proxy između vas/vaše kartice i trgovca. Što zapravo znači da trgovac nikad neće saznati broj vaše kartice, vrstu kartice, vaš CVV/CVC/CID broj, adresu, broje telefona itd. Za one već spominjane paranoične – vaši podaci i novac su na ovaj način sigurni uz PayPal. Samo ne zaboravite prilikom registracije odabrati siguran password i sve će biti OK.

Još jedna stvar koja pruža određenu sigurnost prilikom korištenja ovog servisa, pogotovo prilikom kupnje na eBay-u, je i PayPal Buyer Protection koji vas štiti u slučaju da prodavač ne želi dobrovoljno vratiti novac nakon što ste izrazili nezadovoljstvo kvalitetom kupljenog proizvoda. Ali više o tome možete pročitati ovdje.

Uvijek budite informirani

Svi oni koji su relativno novi u ovom vidu kupnje se često znaju zaletati i impulsivno kupovati. Što svakako nije pametno. Nalazite se na internetu i morate znati da prevaranata ima svugdje, stoga se uvijek dobro informirajte prije no što “povučete okidač”. Primjerice, ukoliko kupujete nešto putem eBaya, uvijek detaljno provjerite opis i slike predmeta koji vam je zapao za oko. Ukoliko je opis generički ili nepostojeći, uvijek postoji opcija da tražite dalje. Ili se javite prodavaču uz upite o predmetu koji prodaje i dodatnim slikama. Također, uvijek obratite pozornost i na komentare, tj. seller feedback. Svakom se desi da tu i tamo dobije neki negativan komentar, često i ne svojom krivicom. Ali ukoliko prodavač ima veći broj negativnih, ili čak neutralnih komentara, možete pretpostaviti da nešto nije u redu i da je bolje tražiti dalje.

S druge strane, web shopovi nemaju ovaj vid rankiranja, ali zato postoje sajtovi kao što je TrustPilot, koji kroz recenzije korisnika generira prosječni rejting sitea/web shopa. Iako je i ovdje moguć određeni stupanj manipulacije recenzijama, pogotovo za stranice s manjim brojem recenzija, TrustPilot je ipak stranica koju je potrebno posjetiti prije no što započnete s korištenjem usluga novoga web shopa. Uz to što je otvoren za korisnike, TrustPilot je često korišten i od strane kompanija koje na ovaj način pokušavaju izići u susret nezadovoljnim kupcima. Pa ako već mislite da se vaš glas ne čuje i kako ne može napraviti razliku u poslovanju velikih kompanija, ova stranica je dokaz da ipak nije tako.

Također, nije loše i napraviti brzi google search i vidjeti isplivavaju li neki čudni i nepovoljni rezultati.

Rezimirajmo

Kao što vidite, online kupnja ne mora biti nešto komplicirano i nepremostivo. Ne trebate napraviti puno koraka kako bi uspješno izvršili svoju prvu narudžbu. Uostalom, ako pojedincima nije problem unajmiti ili čak kupiti nekretnine u Hrvatskoj, zašto bi vama bio problem naručiti torbicu za tablet ili zaštitne folije za smartphone. Samo imajte na umu da na svu robu koja nije iz EU i vrijednosno prebacuje 160kn (uključujući i troškove slanja) možete platiti PDV i carinu. Po mojem iskustvu, domaći carinici nisu pretjerano konzistentni po ovom pitanju, pa često i skuplje stvari prođu bez dodatnih nameta. Ovisi od slučaja do slučaja.

 

 

 

Podijeli ovaj sadržaj s prijateljima: